2015 SEPTEMBER MENU

 「 sen 」 COURSE MENU  ¥8000

 Appetizer              Seasonal foods

Clear soup            Cold egg custard with soft-shelled turtle

Sliced raw fish      2 kinds

Simmered dish    Pike conger, taro, spinach and awa-fu (breadlike pieces of wheat gluten )

Grilled dish         Grilled sweetfish with roe

Fried dish           Deep-fried lotus root with dashi-based sauce

Rice dish             Scallop rice, piskles and miso soup

Dessert

 

「 NAGATSUKI 」 COURSE menu  ¥10000

  Appetizer              Seasonal foods

Clear soup           Cold egg custard with soft-shelled turtle

Sliced raw fish      3 kinds

Simmered dish    Pike conger, taro, spinach and awa-fu (breadlike pieces of wheat gluten )

Grilled dish         Grilled sweetfish with roe

Fried dish           Deep-fried lotus root with dashi-based sauce

Grilled dish          Miyazaki-beef H-bone steak

Rice dish             Scallop rice, piskles and miso soup

Dessert

 

2015   AUGUST

●A la carte dish

Japanese omelet                                                        750

Mozuku seaweed marinated in vinegar                      750

Assorted Japanese pickles                                          750

Tyamame (young soybeans ) boiled with salt                     750

Green chili with whitebait (small fish)                          850

Dried sardines sheet                                                   850

Seasonal salad                                                            850

Grilled dried firefly squid                                             850

Awa-hu ( breadlike pieces of wheat gluten ) with miso        950

Pike conger skin marinated in vinegar                                  950

 

●Grilled dish

Grilled sablefish marinated in sweet miso                   1200

Grilled sweetfish with roe                                                    1400

Harvest fish Yuan Yaki Style                                                 1500
( Grilled harvest fish marinated in yuzu and miso sauce)

Grilled tilefish with salt (Wakasa Style)                     1600

Grilled A4 Miyazaki-beef H-bone steak                   2200

Grilled abalone with laver                                2500

Grilled A5 Omi-beef sirloin steak                       3000

 

●Fried dish

Fried icefish with OKAKI (rice crackers)                          1000

Deep-fried lotus root with dashi-based sauce               1100

Seasonal vegetable tempura                                         1200

 

●Simmered dish

Simmered pike conger, taro, spinach and

   awa-fu (breadlike pieces of wheat gluten )                 1000

Deep-fried grated lotus with dashi-based sauce            1100

Clear soup: Cold egg custard with soft-shelled turtle     1600

●Rice dish and Noodles

Inaniwa-udon                                                                    900

Rice with small fish , pickles and miso soup                     1000

Scallop rice, pickles and miso soup                                   1400

Mochi rice topped with abalone , pickles and miso soup  1500

 

Today’s sliced raw fish                        1500~

Today’s desserts                             500~

長月 休業日のお知らせ

誠に勝手ながら、下記日程はお休みとさせて頂きます。

 

9月21日(月)から9月23日(水)

及び、9月24日(木)の昼の部

 

尚、9月20日(日)の昼の部は午前11時30分より、

9月24日(木)の夜の部は午後18時より通常通りの営業となります。

 

宜しく御願い致します。

 

神楽坂 和食 千

 

 

お盆休みのお知らせ

誠に勝手ながら、下記日程はお盆休みとさせて頂きます。

 

8月15日(土)から8月17日(月)

及び、8月18日(火)の昼の部

 

尚、8月18日(火)の夜の部は通常通りの営業となりますので、

午後18時より開店致します。

 

宜しく御願い致します。

 

神楽坂 和食 千

 

 

2015 AUGUST MENU

 「 sen 」 COURSE MENU  ¥8000

 Appetizer              Seasonal foods

Clear soup            Pike conger and junsai (kind on vegetable)

Sliced raw fish      2 kinds

Cold dish             Jellied eggplant and sea urchin

Grilled dish          Harvest fish Yuan Yaki Style
( Grilled harvest fish marinated in yuzu and miso sauce)

Fried dish           Deep-fried fig with dashi-based sauce

Rice dish             Ginger rice, piskles and miso soup

Dessert

 

「 HAZUKI 」 COURSE menu  ¥10000

  Appetizer              Seasonal foods

Clear soup            Pike conger and junsai (kind on vegetable)

Sliced raw fish      3 kinds

Cold dish             Jellied eggplant and sea urchin

Grilled dish          Abalone steak

Grilled dish          Harvest fish Yuan Yaki Style
( Grilled harvest fish marinated in yuzu and miso sauce)

Fried dish           Deep-fried fig with dashi-based sauce

Rice dish             Ginger rice, piskles and miso soup

Dessert

 

2015   AUGUST

●A la carte dish

Japanese omelet                                                        750

Mozuku seaweed marinated in vinegar                      750

Assorted Japanese pickles                                          750

Tyamame (young soybeans ) boiled with salt                     750

Green chili with whitebait (small fish)                          850

Dried sardines sheet                                                   850

Seasonal salad                                                            850

Grilled dried firefly squid                                             850

Awa-hu ( breadlike pieces of wheat gluten ) with miso        950

Pike conger skin marinated in vinegar                                  950

Jellied eggplant and sea urchin                                           1000

 

●Grilled dish

Grilled sablefish marinated in sweet miso                   1200

Harvest fish Yuan Yaki Style                                                 1500
( Grilled harvest fish marinated in yuzu and miso sauce)

Grilled tilefish with salt (Wakasa Style)                     1600

Abalone steak                                                                    2000

Grilled A4 Miyazaki-beef H-bone steak                   2200

Grilled abalone with laver                                2500

Grilled A5 Omi-beef sirloin steak                       3000

 

●Fried dish

Fried icefish with OKAKI (rice crackers)                          1000

Deep-fried fig with dashi-based sauce                           1000

Seasonal vegetable tempura                                         1200

 

●Simmered dish

Deep-fried grated lotus with dashi-based sauce            1100

Clear soup with pike conger and junsai                          1600

●Rice dish and Noodles

Inaniwa-udon                                                                    900

Rice with small fish , pickles and miso soup                     1000

Ginger rice, pickles and miso soup                                   1200

Mochi rice topped with abalone , pickles and miso soup  1500

 

Today’s sliced raw fish                        1500~

Today’s desserts                             500~

2015年 葉月メニュー

「 千 」 メニュー  八千円

前  菜  季節のもの色々
お  椀  鱧 順才
お造里  二種
冷  鉢    茄子ゼリー寄せ 海胆
焼  物  真名鰹 味噌幽奄焼き
揚   物  無花果 揚げ出し
御食事  新生姜御飯 止め椀 香の物
甘  味

「 葉 月 」 メニュー  一万円

前  菜  季節のもの色々
お  椀  鱧 順才
お造里  三種
冷  鉢  茄子ゼリー寄せ 海胆
焼  物  蝦夷鮑ステーキ
焼   物  真名鰹 味噌幽奄焼き
揚   物  無花果 揚げ出し
御食事  新生姜御飯 止め椀 香の物
甘  味

2015年 葉月

●一 品

厚焼き玉子                       七五〇円
もずく酢                         七五〇円
漬け物盛合わせ                 七五〇円
だだ茶豆塩ゆで                  七五〇円
青唐とさざ波和え                 八五〇円
たたみいわし                    八五〇円
季節の野菜サラダ                八五〇円
干し蛍烏賊炙り                  八五〇円
粟麩の田楽                     九五〇円
鱧皮の酢の物                   九五〇円
茄子ゼリー寄せ 海胆               一〇〇〇円

●焼 物

銀鱈 西京焼                   一二〇〇円
真名鰹 味噌幽奄焼              一五〇〇円
甘鯛 若狭焼                    一六〇〇円
蝦夷鮑ステーキ                二〇〇〇円
A4宮崎牛 いちぼステーキ         二二〇〇円
鮑 磯焼                       二五〇〇円
A5近江牛サーロインステーキ         三〇〇〇円

●揚 物

白魚おかき揚げ                 一〇〇〇円
無花果 揚げ出し                一〇〇〇円
季節の野菜天麩羅               一二〇〇円

●煮 物

蓮根饅頭                    一一〇〇円
鱧と順才のお椀                一六〇〇円

●食 事

稲庭うどん                     九〇〇円
雑魚御飯 香の物 赤出し付        一〇〇〇円
新生姜御飯 香の物 赤出し付     一二〇〇円
鮑飯蒸し 香の物 赤出し付        一五〇〇円

本日のお造里                   一五〇〇円~
本日のデザート                    五〇〇円~