MARCH MENU

 「 sen 」 COURSE MENU  ¥8000

Appetizer              Seasonal foods

Clear soup           Clam, wakame seaweed and udo(Japanese vegetable)

Sashimi              2 kinds

Small dish

      -Oshinogi-       Mochi rice topped with broad bean

Grilled dish          Grilled spearfish

Simmered dish      Simmered bamboo shoot and butterbur(Japanese vegetable)

Small dish               Red clam, Japanese egg cockle and shiitake mushroom

-Hitokuchi-                           with vinegared miso with mustard

Rice                      Chicken mixed rice, pickles and miso soup

Dessert

 

「 YAYOI 」 COURSE menu  ¥10000

Appetizer             Seasonal foods

Clear soup          Clam, wakame seaweed and udo(Japanese vegetable)

Sashimi              2 kinds

Small dish

      -Oshinogi-       Mochi rice topped with broad bean

Grilled dish          Grilled spearfish

Simmered dish     Simmered bamboo shoot and butterbur(Japanese vegetable)

Small dish               Red clam, Japanese egg cockle and shiitake mushroom

-Hitokuchi-                           with vinegared miso with mustard

Steamed dish        Today’s fish and sake-steamed cabbage

Rice                    Chicken mixed rice, pickles and miso soup

Dessert

 

2015   DECEMBER

●A la carte dish

Mozuku seaweed marinated in vinegar                      750

Assorted Japanese pickles                                          750

Green chili with whitebait (small fish)                          850

Dried sardines sheet                                                   850

Seasonal salad                                                            850

Grilled dried firefly squid                                             850

Boiled broad bean with salt                                                  900

Awa-hu ( breadlike pieces of wheat gluten ) with miso        950

Red clam, Japanese egg cockle and

shiitake mushroom with vinegared miso with mustard      1000

 

●Grilled dish

Grilled sablefish marinated in sweet miso                   1200

Grilled spanish mackerel                                                     1200

Grilled spearfish                                                                  1200

Grilled A4 Miyazaki-beef H-bone steak                   2200

Grilled A5 Omi-beef sirloin steak                       3000

 

●Fried dish

Spring vegetable tempura                                             1200

 

●Simmered dish

Clear soup with clam, wakame seaweed

               and udo(Japanese vegetable)                           1000

Simmered bamboo shoot and butterbur(Japanese vegetable) 1000

Today’s fish with sake-steamed cabbage                           1500

●Rice dish and Noodles

Chicken mixed rice, pickles and miso soup                          1000

 

Today’s sliced raw fish                        1500~

Today’s desserts                             500~

2016年 弥生メニュー

「 千 」 メニュー  八千円

◆八 寸  季節のもの色々
◆お 椀  蛤 若布 独活
◆お造里  二種
◆お凌ぎ  天豆飯蒸し
◆焼 物  かじき鮪 炭火焼
◆焚合せ  筍 蕗
◆一 口  赤貝 鳥貝 椎茸 辛子酢味噌
◆御食事  比内地鶏炊き込み御飯 止め椀 香の物
◆甘 味  蓬麩 あずき

「 弥生 」 メニュー  一万円

◆八 寸  季節のもの色々
◆お 椀  蛤 若布 独活
◆お造里  二種
◆お凌ぎ  天豆飯蒸し
◆焼 物  かじき鮪 炭火焼
◆焚合せ  筍 蕗
◆一 口  赤貝 鳥貝 椎茸 辛子酢味噌
◆蒸 物  本日の魚 春キャベツ酒蒸し
◆御食事  比内地鶏炊き込み御飯 止め椀 香の物
◆甘 味  蓬麩 あずき

2016年 弥生

●一 品

もずく酢                       750円
漬け物盛合わせ                 750円
青唐とさざ波和え                850円
たたみいわし                   850円
季節の野菜サラダ               850円
干し蛍烏賊炙り                 850円
天豆塩ゆで                   900円
粟麩の田楽                   950円
赤貝 鳥貝 椎茸 辛子酢味噌      1000円

●焼 物

銀鱈 西京焼                   1200円
鰆 炭火焼                  1200円
かじき鮪 炭火焼               1200円
A4宮崎牛 いちぼステーキ         2200円
A5近江牛サーロインステーキ         3000円

●揚 物

春野菜天麩羅                 1500円

●煮 物

蛤と若布と独活のお椀           1000円
筍と蕗の焚合せ               1200円
本日の魚 春キャベツ坂蒸し       1500円

●食 事

比内地鶏炊き込み御飯 香の物 赤出し付 1000円

本日のお造里                  1500円~
本日のデザート                    500円~

新料理長就任のお知らせ

平素より皆様にはひとかたならぬご愛顧をいただき

誠にありがとうございます

 

2月21日より、神楽坂 和食 千 料理長に溝口裕久が就任致しました。

今年の七月には弊店は8周年を迎えます。これもひとえに皆様方のご支援の賜物と深く感謝しております。

今後とも皆様に愛され、より一層ご満足いただけますよう努めてまいりますので

新しい一歩を踏み出す和食 千のご支援の程宜しく御願い致します。

 

平成28年3月吉日

神楽坂 和食 千

料理長 溝口 裕久