2016年 長月メニュー<September Menu>

「 千 」 メニュー  八千円

◆八 寸
新秋刀魚小袖寿司 いかとんぶり 椎茸海老真丈
法蓮草胡麻酢和へ 里芋利休味噌焼き 菊の葉素揚げ
◆お 椀
焼胡麻豆富 占地 菊花 柚子
◆お造里
二種盛り
◆焚合せ
蕪 宮崎牛 木の子餡かけ
◆焼 物
かます 柚子香り焼き
◆酢 肴
鱧ざく
◆御食事
蓮根御飯 止め椀 香の物
◆甘 味
無花果ヨーグルトゼリー寄せ 葡萄

「 長月 」 メニュー  一万円

◆八 寸
新秋刀魚小袖寿司 いかとんぶり 椎茸海老真丈
法蓮草胡麻酢和へ 里芋利休味噌焼き 菊の葉素揚げ
◆お 椀
焼胡麻豆富 占地 菊花 柚子
◆お造里
三種盛り
◆焚合せ
蕪 宮崎牛 木の子餡かけ
◆焼 物
かます 柚子香り焼き
◆強 肴
松茸 新銀杏天麩羅 酢立
◆酢 肴
鱧ざく
◆御食事
蓮根御飯 止め椀 香の物
◆甘 味
無花果ヨーグルトゼリー寄せ 葡萄

2016年 長月

●一 品

焼き茄子                      800円
たたみいわし                   900円
干し蛍烏賊炙り                 900円
ちりめん山椒                  1000円
山芋酒盗和へ                 1000円
枝豆塩茹で                   1000円
ぬか漬け盛り                  1000円
木の子のサラダ                1500円

●焼 物

銀鱈 西京焼                   1200円
かじき鮪 七味醤油焼            1200円
かます 柚子香り焼き          1200円
鰻 炭火焼                  2200円
A4宮崎牛 いちぼステーキ         2200円
A5近江牛サーロインステーキ         3000円

●揚 物

新銀杏                    1100円
穴子大葉包み揚げ            1500円
秋野菜の天麩羅              2000円

●煮 物

野菜の焚合せ                 1200円
焼個胡麻豆腐の焚合せ           1200円
蕪と宮崎牛木の子餡かけ          1500円
鮑 旨煮                    2500円

●食 事

蓮根御飯 香の物 赤出し付       1500円
鱧寿司                    2000円
うな重                     3500円

●甘 味

梨の紅茶煮                 800円
無花果ヨーグルトゼリー寄せ      100円

本日のお造里                  1500円~

 

 「 sen 」 COURSE MENU  ¥8000

Appetizer -Hassun-  Seasonal foods

Clear soup       Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder

 with sesame), shimeji mushroom, kikuka (the flower of

 a chrysanthemum plant) and yuzu

Sashimi                 2 kinds

Simmered dish       Simmered turnip and Miyazaki-beef with

mushroom starchy sauce

Grilled dish             Grilled barracuda with yuzu

Vinegared dish    Teriyaki pike conger with vinegared sauce

Rice                Lotus root rice , pickles and miso s

Dessert         Fig and yogurt jelly, grapes

 

「 NAGATSUKI 」 COURSE menu  ¥10000

Appetizer -Hassun-  Seasonal foods

Clear soup          Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder

 with sesame), shimeji mushroom, kikuka (the flower of

 a chrysanthemum plant) and yuzu

Sashimi                 3 kinds

Simmered dish     Simmered turnip and Miyazaki-beef with

 mushroom starchy sauce

Grilled dish           Grilled barracuda with yuzu

Fried dish                Matsutake mushroom and gingko nuts tempura

Vinegared dish    Teriyaki pike conger with vinegared sauce

Rice dish         Lotus root rice , pickles and miso soup

Dessert         Fig and yogurt jelly, grapes

2016   SEPTEMBER

●A la carte dish

Grilled eggplant
800

Dried sardines sheet
900

Grilled dried firefly squid
900

Chirimen Sansho(small dried sardine with sansho pepper)
1000

Japanese yam with salt-pickled bonito guts
1000

Edamame boiled with salt
1000

Assorted vegetables Nukaduke( Japanese pickles)
1000

Mushroom salad
1500

●Grilled dish

Grilled sablefish marinated in sweet miso
1200

Grilled spearfish with seven-spice chili mix soy sauce
1200

Grilled barracuda with yuzu
1200

Grilled ell
2200

Grilled A4 Miyazaki-beef H-bone steak
2200

Grilled A5 Omi-beef sirloin steak
3000

●Fried dish

Fried gingko nuts
1100

Deep fried conger wrapped with shiso (perilla leaves)
1500

Autumn vegetable tempura
2000

●Simmered dish

Simmered vegetables
1200

Clear soup with Sesame Tofu(tofu-like food made of

1500                                                                       kudzu powder with sesame), shimeji mushroom,

kikuka (the flower of a chrysanthemum plant) and yuzu

 

Simmered turnip and Miyazaki-beef with mushroom starchy sauce
1500

Simmered abalone in sweetened soy sauce
2500

 

●Rice dish and Noodles
Lotus root rice, pickles and miso soup
1500

Pike conger sushi
2000

Unaju (a lacquer ware box of rice topped with grilled eel)

3500

 

Today’s sliced raw fish
1500~

Today’s desserts
500~