2017年 水無月メニュー

    「 水無月 」 メニュー  一万円

    ◆八 寸
    鰹とも和へ 鯵寿司 無花果ゴマクリーム
    アスパラと甘長唐辛子焼浸し もろこし揚げ
    ◆お 椀
    新もずくスープ 新生姜
    ◆お造里
    二種盛り
    ◆焚合せ
    冬瓜 夏野菜の冷やしあん 青柚子
    ◆焼 物
    穴子西京焼
    ◆酢 肴
    鱧きゅう ちり酢
    ◆強 肴
    ローストビーフ とろろ芋
    ◆御食事
    谷中御飯 焼鮎 香の物 止め椀
    ◆甘 味
    青紫蘇ゼリー 西瓜

    「 千 」 メニュー  八千円

    ◆八 寸
    鰹とも和へ 鯵寿司 無花果ゴマクリーム
    アスパラと甘長唐辛子焼浸し もろこし揚げ
    ◆お 椀
    新もずくスープ 新生姜
    ◆お造里
    二種盛り
    ◆焚合せ
    冬瓜 夏野菜の冷やしあん 青柚子
    ◆焼 物
    穴子西京焼
    ◆酢 肴
    鱧きゅう ちり酢
    ◆御食事
    谷中御飯 焼鮎 香の物 止め椀
    ◆甘 味
    青紫蘇ゼリー 西瓜

    2017年 水無月

    ●一 品

    お造里                   2000円~
    たたみいわし                1000円
    干し蛍烏賊炙り               1000円
    ちりめん山椒                1000円
    ぬか漬け盛り                1000円
    えいひれ                  1000円

    ●焼 物

    焼胡麻豆富                 1500円
    穴子西京焼                 1700円
    銀鱈 西京焼                1800円
    A4宮崎牛いちぼステーキ           2200円
    岩手牛 ローストビーフ           2200円

    ●揚 物

    鱧と夏野菜天麩羅              2500円

    ●冷 菜

    冬瓜 夏野菜の冷やしあん 青柚子      1800円
    鱧きゅう ちり酢              2000円

    ●煮 物

    新もずくスープ 新生姜           1500円
    野菜の焚合せ                1800円
    鱧と順才のお椀               1800円

    ●食 事

    谷中御飯 香の物 赤出し付         1200円

     

2017年 皐月メニュー

「 皐月 」 メニュー  一万円

◆八 寸
鯛笹寿司 稚鮎焼 木の芽和へ
焼茄子生ハム巻 白瓜雷干し
◆お 椀
油目 順才 花柚子
◆お造里
二種盛り
◆焚合せ
石川芋 椎茸 一寸豆
◆焼 物
鱸 七味醤油焼 伏見唐辛子
◆強 肴
ローストビーフ 新牛蒡 山椒ソース
◆進 肴
炙り鱧 新玉ネギ アスパラ フルーツトマト ちり酢
◆御食事
茗荷御飯 香の物 止め椀
◆甘 味
びわゼリー

「 千 」 メニュー  八千円

◆八 寸
鯛笹寿司 稚鮎焼 木の芽和へ
焼茄子生ハム巻 白瓜雷干し
◆お 椀
油目 順才 花柚子
◆お造里
二種盛り
◆焚合せ
石川芋 椎茸 一寸豆
◆焼 物
鱸 七味醤油焼 伏見唐辛子
◆強 肴
ローストビーフ 新牛蒡 山椒ソース
◆御食事
茗荷御飯 香の物 止め椀
◆甘 味
びわゼリー

2017年 睦月

●一 品

お造里                      2000円~
たたみいわし                1000円
干し蛍烏賊炙り               1000円
ちりめん山椒                1000円
ぬか漬け盛り                1000円
えいひれ                  1000円

●焼 物

焼胡麻豆富                  1500円
鱸と伏見唐辛子の七味醤油焼             1600円
鰆 西京焼                  1700円
銀鱈  西京焼                   1800円
A4宮崎牛 いちぼステーキ                   2200円

●揚 物

油目唐揚げ                        2000円
鱧と旬野菜天麩羅               2500円

●煮 物

石川芋 椎茸 一寸豆の焚合せ       1300円
野菜の焚合せ                        1800円
油目と順才のお椀             1800円

●食 事

茗荷御飯 香の物 赤出し付                           1500円

 

2017 MAY MENU

「 SATSUKI 」 COURSE menu  ¥10000

◆Appetizer -Hassun-
Seasonal foods

◆Soup
Clear soup with fat greenling, junsai and yuzu

◆Sashimi
2 kinds
◆Simmered dish
Simmered satoimo taro, shiitake mushroom and broad bean
◆Grilled dish
Grilled Japanese seabass and sweet pepper with seven-spice chili mix soy sauce

◆Grilled dish
Roast beef and burdock with sansho seasoning sauce

◆Grilled dish
Grilled conger pike, onion, asparagus and tomato with citrus fresh-containing soy sauce, “Chirizu”

◆Rice
Japanese ginger rice, pickles and miso soup

◆Dessert
Loquat jelly

「 SEN 」 COURSE MENU  ¥8000

◆Appetizer -Hassun-
Seasonal foods

◆Soup
Clear soup with fat greenling, junsai and yuzu

◆Sashimi
2 kinds
◆Simmered dish
Simmered satoimo taro, shiitake mushroom and broad bean

◆Grilled dish
Grilled Japanese seabass and sweet pepper with seven-spice chili mix soy sauce

◆Grilled dish
Roast beef and burdock with sansho seasoning sauce

◆Rice
Japanese ginger rice, pickles and miso soup

◆Dessert
Loquat jelly

2017MAY MENU

●A la carte dish

SASHIMI (sliced raw fish)
2000~

Dried sardines sheet
1000

Grilled dried firefly squid
1000

Chirimen Sansho(small dried sardine with sansho pepper)
1000

Assorted vegetables Nukaduke( Japanese pickles)
1000

Grilled ray fin
1000

●Grilled dish

Grilled Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder with sesame)
1500

Grilled Japanese seabass and sweet pepper with seven-spice chili mix soy sauce
1600

Grilled Spanish mackerel marinated in sweet miso
1700

Grilled sablefish marinated in sweet miso
1800

Grilled sablefish marinated in sweet miso
1800

Grilled A4 Miyazaki-beef H-bone steak
2200

●Fried dish

Deep-fried fat greenling
2000

Conger pike and Seasonal Vegetable Tempura
2500

●Simmered dish

Simmered satoimo taro, shiitake mushroom and broad bean
1300

Simmered vegetables
1800

Clear soup with fat greenling, junsai and yuzu
1800

●Rice

Japanese ginger rice, pickles and miso soup
1500

●Dessert

Shin-cha( the first tea of the season ) Bavarois
Loquat jelly

 

皐月 休業日のお知らせ

誠に勝手ながら、ゴールデンウィークは

5月4日(木)~5月9日(火)のランチまで、お休みとさせて頂きます。
9日夜は営業しております。
また、第三日曜日定休日 5月21日の日曜日は営業しております。

 

何卒宜しく御願い致します。

 

神楽坂 和食 千

2017年卯月メニュー

「 卯月 」 メニュー  一万円

◆八 寸
長芋酒盗 砧巻き 針魚手まり
厚焼き卵 一寸豆おかき揚げ 合鴨アスパラ
◆お 椀
玉子豆富 白魚 新海苔 木の芽
◆お造里
初鰹
◆焚合せ
穴子豆富 山葵
◆焼 物
鯛 木の芽焼
◆強 肴
牡丹海老 蛍烏賊 春キャベツ 辛子酢味噌
◆揚 物  油目揚 ちり酢
◆御食事
竹の子御飯 宮崎牛添え 香の物 止め椀
◆甘 味
道明寺桜餅

「 千 」 メニュー  八千円

◆八 寸
長芋酒盗 砧巻き 針魚手まり
厚焼き卵 一寸豆おかき揚げ 合鴨アスパラ
◆お 椀
玉子豆富 白魚 新海苔 木の芽
◆お造里
初鰹
◆焚合せ
穴子豆富 山葵
◆焼 物
鯛 木の芽焼
◆強 肴
牡丹海老 蛍烏賊 春キャベツ 辛子酢味噌
◆御食事
竹の子御飯 香の物 止め椀
◆甘 味
道明寺桜餅

2017年 卯月

●一 品

お造里                     2000円~
たたみいわし                1000円
干し蛍烏賊炙り               1000円
ちりめん山椒                1000円
ぬか漬け盛り                1000円
えいひれ                  1000円
旬菜 辛子酢味噌              2000円

●焼 物

焼胡麻豆富                  1500円
鰆 西京焼                    1700円
銀鱈  西京焼                     1800円
鯛 木の芽焼                1800円
かじきまぐろ 西京焼           2000円
A4宮崎牛 いちぼステーキ          2200円
宮崎牛いちぼ 竹の子 炭火焼         3000円

●揚 物

油目唐揚げ                  2000円
天麩羅おまかせ                 2500円

●煮 物

焼胡麻豆富のお椀                                      1500円
竹の子と木の芽のお椀                 1500円
玉子豆富 白魚 新海苔 木の芽のお椀      1500円
穴子豆富の焚合せ             1800円
野菜の焚合せ                 1800円

●食 事

竹の子御飯  香の物 赤出し付                       1500円

●デザート

道明寺桜餅                                            1000円

2017年弥生メニュー

「 弥生 」 メニュー  一万円

◆八 寸
菜花スモーク巻 白魚揚
ほたるいかとわらび煮付 くるみ 蕗細巻き
◆お 椀
焼胡麻豆富 桜海老 三葉 柚子
◆お造里
二種盛り
◆焚合せ
飛竜頭 辛子
◆焼 物
かじきまぐろ 天豆
◆揚 物
筍揚げ出し 木の芽おろし
◆強 肴
宮崎牛と春野菜 辛子酢味噌
◆御食事
浅利御飯 香の物 止め椀
◆甘 味
いちご大福

「 千 」 メニュー  八千円

◆八 寸
菜花スモーク巻 白魚揚
ほたるいかとわらび煮付 くるみ 蕗細巻き
◆お 椀
焼胡麻豆富 桜海老 三葉 柚子
◆お造里
二種盛り
◆焚合せ
飛竜頭 辛子
◆焼 物
かじきまぐろ 天豆
◆揚 物
筍揚げ出し 木の芽おろし
◆御食事
浅利御飯 香の物 止め椀
◆甘 味
いちご大福

2017年 弥生

●一 品

お造里                          2000円~
たたみいわし                1000円
干し蛍烏賊炙り               1000円
ちりめん山椒                1000円
ぬか漬け盛り                1000円
えいひれ                  1000円
旬菜 辛子酢味噌              2000円

●焼 物

焼胡麻豆富                         1500円
鰆 西京焼                    1700円
銀鱈  西京焼                   1800円
銀鱈  西京焼                  1800円
かじきまぐろ 天豆                2000円
A4宮崎牛 いちぼステーキ              2200円
宮崎牛いちぼ 竹の子 炭火焼          3000円

●揚 物

筍揚げ出し 木の芽おろし               1800円
天麩羅おまかせ               2500円

●煮 物

飛竜頭                          1500円
焼胡麻豆富のお椀              1500円
竹の子と木の芽のお椀             1500円
野菜の焚合せ                1800円

●食 事

浅利御飯 香の物 赤出し付                   1500円

●デザート

いちご大福                             1000円

2017 MARCH MENU

「 YAYOI 」 COURSE menu  ¥10000

◆Appetizer -Hassun-
Seasonal foods

◆Clear soup
Clear soup with Grilled Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder with sesame), sakura shrimp, mitsuba and yuzu

◆Sashimi
2 kinds

◆Simmered dish
Simmered Hirousu(Fried tofu mixed with vegetables) with Japanese mustard

◆Grilled dish
Grilled spearfish and broad bean

◆Fried dish
Deep-fried bamboo shoort with amber sauce with grated daikon and kinome(bub of the Japanese pepper)

◆Grilled dish
Grilled Miyazaki-beef with mustard and miso dressing

◆Rice dish
Short-necked clam rice, pickles and miso soup

◆Dessert
Strawberry daihuku

「 SEN 」 COURSE MENU  ¥8000

◆Appetizer -Hassun-
Seasonal foods

◆Clear soup
Clear soup with Grilled Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder with sesame), sakura shrimp, mitsuba and yuzu

◆Sashimi
2 kinds

◆Simmered dish
Simmered Hirousu(Fried tofu mixed with vegetables) with Japanese mustard

◆Grilled dish
Grilled spearfish and broad bean

◆Fried dish
Deep-fried bamboo shoort with amber sauce with grated daikon and kinome(bub of the Japanese pepper)

◆Rice dish
Short-necked clam rice, pickles and miso soup

◆Dessert
Strawberry daihuku

2017 MARCH MENU

●A la carte dish

SASHIMI (sliced raw fish)
2000~

Dried sardines sheet
1000

Grilled dried firefly squid
1000

Chirimen Sansho(small dried sardine with sansho pepper)
1000

Assorted vegetables Nukaduke( Japanese pickles)
1000

Grilled ray fin
1000

Vegetables with vinegared mustard and miso dressing
2000

●Grilled dish

Grilled Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder with sesame)
1500

Grilled Spanish mackerel marinated in sweet miso
1700

Grilled sablefish marinated in sweet miso
1800

Grilled spearfish and broad bean
2000

Grilled A4 Miyazaki-beef H-bone steak
2200

Grilled Miyazaki-beef H-bone steak and bamboo short
3000

●Fried dish

Deep-fried bamboo shoort with amber sauce with grated daikon and kinome(bub of the Japanese pepper)
1800

Assorted tempura
2500

●Simmered dish

Clear soup with Grilled Sesame Tofu
1500

Clear soup with bamboo shoot and kinome(bub of the Japanese pepper)
1500

Simmered Hirousu(Fried tofu mixed with vegetables) with Japanese mustard
1500

Simmered vegetables
1800

●Rice

Short-necked clam rice, pickles and miso soup
1800

●Dessert

Strawberry daihuku
1000

2017年如月メニュー

「 如月 」 メニュー  一万円

◆八 寸
白バイ貝 かにと菜の花梅浸し 白滝真砂和へ
稲荷寿司 千枚漬 くわいチップ
◆お 椀
竹の子 若芽 木の芽
◆お造里
二種盛り
◆焚合せ
長芋 高野豆富 一寸豆
◆焼 物
鰆 酒粕味噌漬
◆蒸 物
鮟鱇ちり蒸し
◆強 肴
焼胡麻豆富 炙り帆立 干貝柱餡
◆御食事
百合根御飯 宮崎牛添え 香の物 止め椀
◆甘 味
小豆 豆富 豆寄せ

「 千 」 メニュー  八千円

◆八 寸
白バイ貝 かにと菜の花梅浸し 白滝真砂和へ
稲荷寿司 千枚漬 くわいチップ
◆お 椀
竹の子 若芽 木の芽
◆お造里
二種盛り
◆焚合せ
長芋 高野豆富 一寸豆
◆焼 物
鰆 酒粕味噌漬
◆蒸 物
鮟鱇ちり蒸し
◆御食事
百合根御飯 香の物 止め椀
◆甘 味
小豆 豆富 豆寄せ

2017年 如月

●一 品

お造里                      1800円~
たたみいわし                1000円
干し蛍烏賊炙り               1000円
ちりめん山椒                1000円
ぬか漬け盛り                1000円
えいひれ                 1000円

●焼 物

焼胡麻豆富                    1500円
鰆 酒粕味噌漬               1700円
鰆 西京焼                  1700円
銀鱈  西京焼                    1800円
まながつお 西京焼                  2000円
鰻 炭火焼                 2200円
A4宮崎牛 いちぼステーキ                  2200円
宮崎牛いちぼ 竹の子 炭火焼      3000円

●揚 物

天麩羅おまかせ                2500円

●煮 物

野菜の焚合せ               1200円
長芋と高野豆富と一寸豆の焚合せ         1500円
竹の子と若芽と木の芽のお椀        1500円
焼胡麻豆富のお椀             1500円
鮟鱇ちり蒸し                  2000円

●食 事

百合根御飯 香の物 赤出し付       1500円

2017 JANUARY  MENU

「 MUTSUKI 」 COURSE  menu  ¥10000

◆Appetizer -Hassun-
Seasonal foods

◆Clear soup

Bamboo shoot, wakame seaweed and kinome(bub of the Japanese pepper)

◆Sashimi
2 kinds

◆Simmered dish
Simmered Chinese yam, freeze-dried Tofu and broad beans

◆Grilled dish

Grilled spanish mackerel pickled in sake lees and miso

◆Steamed dish
Steamed anglerfish

◆Grilled dish

Grilled Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder with sesame) and scallop with thick starchy sauce

◆Rice dish
Lily root rice, Miyazaki-beef, pickles and miso soup

◆Dessert
Agar jelly with adzuki beans and Tofu

「 SEN 」 COURSE MENU  ¥8000

◆Appetizer -Hassun-
Seasonal foods

◆Clear soup

Bamboo shoot, wakame seaweed and kinome(bub of the Japanese pepper)

◆Sashimi
2 kinds

◆Simmered dish
Simmered Chinese yam, freeze-dried Tofu and broad beans

◆Grilled dish
Grilled spanish mackerel pickled in sake lees and miso

◆Steamed dish
Steamed anglerfish

◆Rice
Lily root rice, pickles and miso soup

◆Dessert
Agar jelly with adzuki beans and Tofu

2017 FEBRUARY  MENU

●A la carte dish

SASHIMI (sliced raw fish)
1800~

Dried sardines sheet
1000

Grilled dried firefly squid
1000

Chirimen Sansho(small dried sardine with sansho pepper)
1000

Assorted vegetables Nukaduke( Japanese pickles)
1000

Grilled ray fin
1000

●Grilled dish

Grilled Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder with sesame)
1500

Grilled spanish mackerel pickled in sake lees and miso
1700

Grilled Spanish mackerel marinated in sweet miso
1700

Grilled sablefish marinated in sweet miso
1800

Grilled butterfish marinated in sweet miso
2000

Grilled ell
2200

Grilled A4 Miyazaki-beef H-bone steak
2200

Grilled Miyazaki-beef H-bone steak and bamboo short
3000

●Fried dish

Assorted tempura
2500

●Simmered dish

Simmered vegetables
1200

Simmered Chinese yam, freeze-dried Tofu and broad beans
1500

Clear soup with bamboo shoot, wakame seaweed and kinome(bub of the Japanese pepper)
1500

Clear soup with Grilled Sesame Tofu
1500

Steamed anglerfish
2000

●Rice

Japanese parsley rice, Chirimen Sansho, pickles and miso soup
1500

●Dessert

Agar jelly with adzuki beans and Tofu
1000

2017年 睦月メニュー

「 師走 」 メニュー  一万円

◆八 寸
数の子土佐漬 安肝生姜煮 紅白なます
蕗煮 ふきのとう田楽
◆お 椀
(白味噌)焼胡麻豆富 菜の花 柚子
◆お造里
平目 まぐろ
◆焚合せ
京大根 京法蓮草 京人参
◆焼 物
鯛 西京焼
◆蒸 物
かぶら蒸し
◆強 肴
宮崎牛いちぼ 竹の子 炭火焼
◆御食事
芹御飯 ちりめん山椒 香の物 止め椀
◆甘 味
水菓子

「 千 」 メニュー  八千円

◆八 寸
数の子土佐漬 安肝生姜煮 紅白なます
蕗煮 ふきのとう田楽
◆お 椀
(白味噌)焼胡麻豆富 菜の花 柚子
◆お造里
平目 まぐろ
◆焚合せ
京大根 京法蓮草 京人参
◆焼 物
鯛 西京焼
◆蒸 物
かぶら蒸し
◆御食事
芹御飯 ちりめん山椒 香の物 止め椀
◆甘 味
水菓子

2017年 睦月

●一 品

お造里                      1800円~
たたみいわし                 900円
干し蛍烏賊炙り                900円
ちりめん山椒                1000円
ぬか漬け盛り                1000円

●焼 物

焼胡麻豆富                    1500円
鯛 西京焼                 1600円
鰆 西京焼                  1700円
銀鱈  西京焼                    1800円
まながつお 西京焼                  2000円
鰻 炭火焼                 2200円
A4宮崎牛 いちぼステーキ                  2200円
宮崎牛いちぼ 竹の子 炭火焼      3000円

●揚 物

天麩羅おまかせ                2500円

●煮 物

野菜の焚合せ               1200円
鰤と大根の焚合せ                1500円
焼胡麻湯豆富 ちり酢           1500円
焼胡麻豆富のお椀             1500円
焼胡麻豆富と菜の花のお椀 白味噌仕立て  1500円
かぶら蒸し                2000円
鮑 旨煮                 2500円

●食 事

芹御飯 ちりめん山椒 香の物 赤出し付  1500円

 

2017 JANUARY  MENU

「 MUTSUKI 」 COURSE  menu  ¥10000

◆Appetizer -Hassun-
Seasonal foods

◆Soup
White miso soup with Grilled Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder with sesame), canola flower and yuzu

◆Sashimi
2 kinds (flounder and tuna)

◆Simmered dish
Daikon radish, spinach and carrot (traditional vegetables in Kyoto)

◆Grilled dish
Grilled seabream marinated in sweet miso

◆Steamed dish
Steamed fish with grated turnips and egg white

◆Grilled dish
Grilled Miyazaki-beef H-bone steak and bamboo short

◆Rice dish
Japanese parsley rice, Chirimen Sansho, pickles and miso soup

◆Dessert
Fruits

「 SEN 」 COURSE MENU  ¥8000

◆Appetizer -Hassun-
Seasonal foods

◆Soup
White miso soup with Grilled Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder with sesame), canola flower and yuzu

◆Sashimi
2 kinds (flounder and tuna)

◆Simmered dish
Daikon radish, spinach and carrot (traditional vegetables in Kyoto)

◆Grilled dish
Grilled seabream marinated in sweet miso

◆Steamed dish
Steamed fish with grated turnips and egg white

◆Rice
Japanese parsley rice, Chirimen Sansho, pickles and miso soup

◆Dessert
Fruits

2017 JANUARY  MENU

●A la carte dish

SASHIMI (sliced raw fish)
1800~

Dried sardines sheet
900

Grilled dried firefly squid
900

Chirimen Sansho(small dried sardine with sansho pepper)
1000

Assorted vegetables Nukaduke( Japanese pickles)
1000

●Grilled dish

Grilled Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder with sesame)
1500

Grilled seabream marinated in sweet miso
1600

Grilled Spanish mackerel marinated in sweet miso
1700

Grilled sablefish marinated in sweet miso
1800

Grilled butterfish marinated in sweet miso
2000

Grilled ell
2200

Grilled A4 Miyazaki-beef H-bone steak
2200

Grilled Miyazaki-beef H-bone steak and bamboo short
3000

●Fried dish

Assorted tempura
2500

●Simmered dish

Simmered vegetables
1200

Simmered yellowtail and daikon( Japanese radish)
1500

Grilled Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder with sesame) hot pot with Chirizu(citrus sauce with soy sauce)
1500

Clear soup with Grilled Sesame Tofu
1500

White miso soup with Grilled Sesame Tofu(tofu-like food made of kudzu powder with sesame), canola flower and yuzu
1500

Steamed fish with grated turnips and egg white
2000

Simmered abalone in sweetened soy sauce
2500

●Rice

Japanese parsley rice, Chirimen Sansho, pickles and miso soup
1500